Bloggar jag följer

Lista med aktie, finans och ekonomibloggar jag läser regelbundet. Listade i alfabetisk ordning.

 • av Aktiepappa
  Veckorna rusar förbi, speciellt under decembermånad. Och det är återigen dags att kora veckans bästa blogginlägg: 1.Aktiebloggen har skrivit om nyheten kring Wallenbergssfärens maktbolags stundande byte av styre. 2. Hur […]
 • av Att Välja Lycka
  Eftersom jag inte är riktigt som andra roade jag mig nyligen med att gå igenom familjens samtliga kostnader för 2022 och kategoriserade dem.När det var klart kände jag att det […]
 • av Dividendbomber
  Juni är över och det är såklart varmt satan och klibbigt värre. Man kämpar på med diverse saker men snart hägrar lite semester. Vi får se vad det blir. Det […]
 • av Louise
  JAG HAR FÅTT FLERA mail, kommentarer och små pikar om att det är tyst här. Det kommer det nog fortsätta vara, för det kommer bli en extremt intensiv period för […]
 • av Frihetsmaskinen
  Kanske lite klickbait-rubrik men ändå inte. Idag var en sjuk dag på börsen och jag tjänade 50.000kr skattefritt på mina aktier, ok för att vara exakt var det 47.806kr.Självklart ser […]
 • av Grazing Lady
  Nu var det snart ett år sedan jag uppdaterade denna blogg. Har inte haft någon större driv eller motivation att uppdatera den tyvärr. Dock kommer jag försöka skriva något inlägg […]
 • av Gustav
   Idag är det dags för en portföljuppdatering. Portföljen består av 14 bolag, de flesta icke-cykliska och många finns, kanske lite otippat, i Indonesien. Även Filippinerna, Sydafrika, Singapore och kakel väger […]
 • av Lundaluppen
  Efter ett år av andmatande blev pensionärslivet återigen för svårt och jag tog ett heltidsjobb. Jag vet inte hur länge det varar den här gången men det har börjat gå […]
 • av Miljonär innan 30
  Jag har de senaste åren gjort avsättningar till Individuellt PensionsSparande (IPS) via min enskilda firma. Detta trots att jag inte betalar statlig skatt idag, vilket brukar vara en grundregel att […]
 • av profkalkyl
  Det var ett tag sedan jag skrev ner min strategi nu, och den har säkert förändrats en del sedan förra gången också – så det kändes lägligt såhär i semestertider […]
 • av Unknown
   Det här inlägget syftar inte till att utvärdera fonden eller påstå endera saken om den. Det här inlägget syftar till att redovisa fondens totalavkastning de senaste 5 åren (per 2023-12-08). […]
 • av utdelningsseglaren
  Här kommer ett gästinlägg om ämnet skatt vilket är högaktuellt för alla som eftersträvar FIRE.FIRE (Financial Independence Retire Early) handlar ytterst om att du frivilligt tar ett så pass […]
 • av Stefan Thelenius
  Tidöavtalet inklusive finansministern antyder att Investeringssparkonto ISK kan bli skattefritt upp till 300 000 från 2025. Så en sparnörd som undertecknad kan förstås inte låta bli att beräkna och analysera redan […]