Reviderad utdelningsprognos Swedbank

Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings senaste avslöjande om Swedbank har osäkerheten höjts ännu ett snäpp. Swedbank går bra i sin kärnverksamhet. Finns utmaningar på horisonten med fintech och annat men det tror jag de kan hantera.

Värre är det med allt skit med penningtvätt, vapenhandel, kemgasfabriker och annat man läst om i media. Swedbank tiger som muren medan SEB som är lite mer mediatränade gick ut direkt och sa att SVT:s Uppdrag granskning hade kontaktat dem.

Hur står sig då utdelningen i Swedbank? Det är en svår fråga. Ursprungligen trodde jag att den kom att ligga runt 12 kr men efter bankens ”förtydligande” sänkte jag den till 9 kr. Nu har man sett prognoser på 5 kr. Bloggaren The Dividend Story tror på 9 kr. Min gissning blir nu reviderad till att tro på 7-8 kr. Om Usa väljer att dra in dollarhandeln är banken en avvecklingskandidat. Blir det rejäla böter så kommer nog aktiekursen på sikt att gå upp i någon form av ”lättnadsrally”.

Men mycket är osäkert.

En kommentar till “Reviderad utdelningsprognos Swedbank”

  1. Bra inlägg, delar din syn! Jag skulle bli väldigt förvånad om USA drar in dollarhandeln, då är det ytterst allvarligt. Frågan är hur lång tid det kommer ta att få besked från USA, oavsett storlek på eventuellt böter så känns det viktigt att få det annonserat så fort som möjligt och att det inte fortsätter att ligga som en våt filt över aktien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *