Tjänstepensionsförvaltning

Har via arbetsgivare en tjänstepensionsdepå hos Nordnet. Varje månad sätts det in en liten slant. Man är överlag skeptisk till om det kommer att gå att ta ut något vettigt från den när den dagen kommer. Tänker då främst på att pensionsåldern höjs hela tiden och skatterna med. Detta är inget som är unikt med Nordnet utan mer mina allmänna funderingar. Men pengar sätts in löpande.

Som titeln till detta inlägg säger så är det löpande förvaltning på lång sikt. Med nuvarande regler har jag ca 15-20 år kvar tills pengarna skall tas ut.

Strategin är som vanligt att försöka köpa bra bolag och sitta på dem. Senaste halvåret har man ryckts med lite och börjat köpa tillväxtbolag. Just nu består portföljen till 60 % av Avensia och sedan en lång svans av tillväxtbolag. Några investmentbolag och fastighetsbolag har av vana kommit med på listan.

Fonder lyser som vanligt med sin frånvaro, med ett undantag. Har satt in ca 2 % av kapitalet i TIN Ny teknik. Fonden har gått makalöst bra. Den korta tiden jag ägt har den redan gått upp över 11 %. Kanske är vi inne i en ny techbubbla?

Framöver blir det i takt med insättningarna fler bolag i denna portfölj. Kul att äga många bolag och det sprider även “risken”. De bolag som köps in här får bli lite prova på och om man fastnar för dem och lär sig lite mer kommer man kanske göra något inköp i den stora portföljen där de “riktiga” pengar finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *