Summering maj 2021

Då är det dags att summera maj månad i nådens år 2021. Våren har gått över till sommar. Det har varit en kall maj månad. Grödorna som skulle planteras ut blev fördröjda. Mindre fokus på börs och kneg men mer på trädgårdsarbete.

Summering maj 2021

I nedanstående tabell som täcker 2/3 av portföljen kan man se att det varit en ok månad. Ligger på pluss. Glömt bort hur man fick fram grafen på Avanzas sida. De har gömt den väl.

Portföljutveckling maj 2021

Köp

Cibus Nordic Real Estate (179,30 kr)

Fortsatte att köpa Cibus. Har blivit lyckat då kursen gått upp en liten bit. Bolaget har bytat lista i början av Juni så det kanske fortsätter uppåt då fler fonder då kan köpa in sig. Utdelningen tickade in denna månad också.

Linc (67 – 87,4 kr)

Deltog i IPO:n av Bengt Julanders investeringsbolag Linc som verkar inom life science sektorn. Julander har haft ett riktigt bra trackrecord så denna investering är en förhoppning om att han fortsatt har tur och är skicklig med Linc. Inget bolag för de som är orolig om något handlas med “premium”. Julander och hans “side kick” Karl är bäst i sektorn och då har jag inget emot att betala en premie.

ONEOK Inc ($54.29)

Gjorde ett litet inköp it ONEOK, ett amerikanske pipeline bolag. Detta segment kallas “midstream” och ligger mellan de som producerar och de som konsumerar de vätskor som transporteras i deras pipelines. Pipelinebolag är lokala monopol och fungerar som fastighetsbolag. Ofta har del långa kontrakt. Tyvärr svänger sektorn i takt med olje och gas priser samt att bolagsledningar ofta får storhetsvansinne och belånar ihjäl bolagen för att få “hävstång”.

Försäljning

Kinnevik IL (164,18 kr)

Sålde mina inköpsrätter i Kinnevik. Likviden gick åt att köpa första posten i Linc. Inte sugen på Zalando. Finns visst något arbitrage att köpa genom att behålla IL och sen får Zalando aktier och vänta tills man kan sälja de i Tyskland men jag har en så liten volym att det inte lönar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *