Två försäljningar – Leo Vegas och Swedish Match

Två försäljningar som kom plötsligt har ägt rum i portföljerna. Den första var Leo Vegas som blev uppköpt. Köpte för 33,35 kr och sålde för 59,55 kr. Det blev tyvärr en bra snabb affär. Det tråkiga var att jag inte hade som avsikt att göra någon snabb affär. Leo delade ut bra med pengar och det varje kvartal. Vinsten växte och affären var nätbaserad och digital. Problem på vissa marknader men skulle nog lösa sig i framtiden. 4X utdelning per år som borde öka över tid och en kurs som nog skulle göra det var min ”interna prognos”.

För Leo likvidden blev det fler andelar i Handelsbankens XACT Norden Högtutdelande(XACTHDIV).

Den andra försäljningen blev i Swedish Match. Mitt portföljbolag Philip Morris International(PM) lade ett bud på Swedish Match. Återigen sålde jag över börsen, denna gång till 101,2 kronor.

Köpte en post i Swedish Match för jag gillar stabiliteten i deras affär, tillväxtpotentialen för Zyn och dess stora fokus på aktieägarna. Höjda utdelningar och återköp har genom åren gjort avtryck i totalavkastningen. Tyvärr ser historian ut att sluta här. Kommer fortsätta att äga via Philip Morris men det är inte samma sak. För likviden köpte jag två nya innehav som jag kommer skriva mer om senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *