Tankar kring händelserna i Saltängen Property Invest

Styrelsen i Saltängen Property Invest(SPIAB) har givit i uppdrag till ett externt företag att utvärdera möjligheterna att sälja fastigheten Saltängen 1 eller dotterbolaget som äger fastigheten. Bakgrunden är det stora intresse för logistikfastigheter. Kungen bland logistikfastigheter är David Mindus och hans bolag Sagax. I denna liga spelar inte Saltängen. Däremot kan man fortfarande vara med i ett lokalt vinnande lag. Länk till pressmeddelandet finns här.

Saltängens fastighet som är till salu. Tänker du ge ett bud?

Bloggen skrev en analys av Saltängen innan detta uppdrag delgavs publiken. Sammanfattningen var ungefär att det kommer gå bra om kontraktet med ICA kan bibehållas och räntan är stadig. Stora värden kan komma aktieägarna till gagn om fastighetern skrivs upp i värde. Dock med ganska hög risk då kassaflödet är lite skaltigt.

Med den insikten sålde jag av drygt 1/3 av innehavet. De pengarna ligger nu i ett annat bolag som sysslar med logistikfastigheter(Halmslätten). Helt klart säljer man av en del potential. Uppsidan tar hand om sig själv medan man får fokusera på nedsidan. Ett bolag läggs till i portföljen med högre direktavkastning. Halmslätten har förhoppningsvis fastigheter som inte ännu blivit “uppvärderade”. Det får man ställa mot ett bolag som kan gå i mål med en försäljning? Nu känns det som man har ätit en del av kakan men den biten som är kvar blev större. Risken att affären inte går igenom finns fortfarande och att ICA säger upp kontraktet. Nu är i alla fall en bit liter mer “säker”. Så arbetar jag med risk / reward.

Förvaltningsmandatet för Byggkassan är ganska liberalt men inriktningen är “hög direktavkastning till balanserad risk” med inriktning på fastigheter och relaterade tillgångar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *