Det small till i Kindred

Det small till lite så där lagom i Kindred. En liten lagom vinstvarning och Swedbank lyckades kränga av sig 9,5 miljoner aktier och sen dök aktiekursen med 17,6 %. I de två aktiepoddarna Fill or Kill samt Börspodden pratas det nästan varje avsnitt om spelbolag. Antingen de som är operatörer eller de som levererar system och tjänster. På #finanstwitter är det fullt av liv när det gäller denna typ av bolag. Så länge den sista optimisten skriker så kanske det inte är läge att gå in.

Fallet Kindreds utdelning

Kindred har delat ut pengar två gånger per år. Historisk utdelning genom aktuell kurs är ca 13 %. Det säger sig själv att de inte kommer dela ut förra årets 6,2 kr per aktie. För 2018 var utdelningsandelen 75 %. I år har de vinstvarnat och de vill hugga en del av USA kakan. Det kommer initialt kosta en hel del. Tittar man lite grovt igenom Q1-Q3 siffrorna för 2019 och pusslar in det man kan läsa sig till av vinstvarningen så är de olika vinstnivåerna ner 45 – 55 % om jag räknat rätt.

Beroende på hur positivt de ser på framtiden så kommer nog utdelningen att sänkas 40 – 60 %. Mellan 2,5 och 3,5 kr kanske en är en vettig gissning? Det ger en direktavkastning på 5,4 till 7,6 % vilket är ett grovt intervall. Om verksamheten kunde beskrivas som stabil skulle det va en bra utdelning. En tråkig dag till för aktien kan radera ut ett par års utdelning.

Vad är normal långsiktig intjäningsförmåga för Kindred och Betsson? Det är frågan? Blir kanske att man får dyka ner i detta om aktierna sjunker längre ner.

Lite rant om ifall man ska gå in

Gillar att titta och rota i bolag som få andra är intresserade av och där man har en edge. Spel är väl någorlunda lätt att förstå sig på jämfört med mycket annat. Kommer jag gå in, får det bli en sektor investering. Kindred och Betsson för operatör med hygglig yield och kanske Evolution Gaming för grym tillväxt. I fallet EVO var jag inne och rotade förra året. Blev inget att hänga i julgranen. Så man får se.

Har aldrig haft någon större viktning mot spel genom åren. Undantag för en misslyckad investering i Catena Media som är pågående. Förr hade jag några aktier i Boss Media. Kom ihåg att de gick bra ett tag.

Miljonär innan 30 skrev några rader och så gjorde också The Dividend Story.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *